Choď na obsah Choď na menu
 


Súpis ľudu 2021

5. 2. 2021

Na území Slovenska, tak ako každých desať rokov, i tento rok prebieha súpis ľudu, kde sa zisťuje viacero údajov, okrem iného i údaj o národnostnom sebaurčení každého občana krajiny.

Výsledok súpisu, i v tejto oblasti,  sa následne bude  používať v médiach, občianskych a sociálnych politikách, ba i v informáciach o Slovensku v zahraničí a encyklopédiách.

Preto nie je dôvod, aby sme sa neprihlásili k svojmu starobylému etniku Slovenov, k slovenskej národnosti. My, Sloveni sa spomíname v dielach dávnovekých byzantských autorov, v liste kniežaťa Rastislava:,,my, Sloveni.."...a ako ako jedno z mála starovekých  etník, sme viac menej pod svojim menom  známi i dnes a existujeme, čo sa dá považovať za nie malý zázrak.. Mala by byť pre nás česť, že sa k svojmu vznešenému menu môžeme prihlásiť, že sa môžme prihlásiť k viac ako tisícpäťstoročnému príbehu ľudu, ktorý ani dnes neskončil. A bude pokračovať, verme, že k  obnove a postupnému k rozkvetu hodnôt a ducha.

V tomto súpise ľudu má každý jeden z nás možnosť prispieť, bez väčšej námahy,  drobným dielom k veľkému príbehu slovenského ľudu v 21. storočí.