Choď na obsah Choď na menu
 


Pod červeno-bielou vlajkou

11. 4. 2021

Skutočný symbol nás Slovenov, pravý symbol našej milovanej slovenskej krajiny, červeno-biela vlajka, sa opäť hlási k slovu. Desaťročia ukrývaná, schovaná, zastrčená, dnes čaká na svoj veľký a slávny deň, a my, Sloveni, dávni to obyvatelia strednej Európy, zajedno s ňou. Keď znovu táto drievna vlajka sa neochvejne zaskvie na očiach verejnosti, ako za slávnych čias slovenského ľudu.

Deň, keď bude vztyčená po celej našej krajine, na úradoch, na štátnych budovách, bude veľkým dňom obrody slovenského ducha. Ona zaveje slobodne, hrdo a nezávisle, predznamenávajúc tým naše vlastné oslobodenie, nezávislosť a povznesenie.

Už v roku 1848, zástupcovia slovenského ľudu,v slovútnych Mikulášskych žiadostiach (Žiadosti slovenského národu) rozhodne požadovali, aby červeno-biela vlajka bola uznaná v uhorskej zemi za vlajku slovenskú.

A dnes, po viac ako 150 rokov opäť si  my, Sloveni, želáme, aby Slovensko prijalo našu starobytnú červeno-bielu zástavu, za svoju, namiesto trikolóry.

Veríme, že raz, a dúfame, dá Boh, že to bude čoskoro, príde deň, keď opäť zaveje nad našími hlavami po celej krajine. Hrdo a vysoko.